Designa ditt Egna Smycke

HANTVERK I VÄRLDSKLASS

Varje smycke som skapas i vår ateljé representerar sin ägare och hens smak i design. Tillsammans med exceptionella diamanter, unik design och hantverk i världsklass så arbetar vi tillsammans med dig för att skapa ditt drömsmycke. Boka ett möte i vår butik och träffa våra designer som kommer guida dig i att skapa ett vackert och hållbart smycke.

Välj din Diamant

A.P. Shaps äger Skandinaviens största in-house lager av diamanter och färgade ädelstenar. Under din konsultation kommer du ha möjlighet att sitta ner och jämföra olika diamanter; du kommer lära dig att se färg, klarhet och storlek och förstå hur priset påverkas av detta. Våra gemmologer kommer sedan ta fram diamantalternativ efter din preferens och budget.

Designa ditt Smycke

Vi vet exakt vad det krävs för att skapa ett smycke som både är vackert och som håller livet ut. När du vet vilken diamant du önskar till ditt smycke kommer du tillsammans med våra designers sitta ner och designa ditt smycke. Vi kommer guida dig i vad som är praktiskt och hållbart.

Få en offert och godkänn designen

Oftast kan man godkänna designen under den första konsultationen och vi kommer då även kunna ge en offert direkt. I andra fall, tillexempel om designen är mer komplex, kommer vi göra en ritning av smycket för att ge en bättre illusion av hur smycket kommer se ut. Vi kommer då återkomma med en offert så snart som möjligt och du är givetvis välkommen att komma med justeringar i designen så många gånger du vill innan vi påbörjar arbetet.

Smycket skapas i vår ateljé

Ditt smycke kommer att skapas helt för hand i A.P. Shaps ateljé på Östermalm i Stockholm. Processen att skapa ett nytt smycke tar mellan 2-4 veckor beroende på komplexitet. Vi kommer hålla dig informerad under hela processen. I vissa fall, kommer en personlig passforms-konsultation krävas strax innan att diamanterna ska fattas i smycket – detta är för att säkerställa att storleken passar och att designen är som väntat innan diamanterna sätts på plats.

Upphämtning

Din säljare kommer meddela dig när smycket är klart och redo att hämtas upp. Ditt nya smycke kommer komma med ett A.P. Shaps Certifikat, som verifierar att smycket är skapat av A.P. Shaps och att samtliga diamanter är äkta och konfliktfria. Om du köper en diamant som är över 0.30ct, kommer du även få med ett GIA-certifikat för din diamant. Om smycket är en del av vår High Jewelry Collection, kommer du även få en kostnadsfri värdering ifrån en tredje-part som verifieras smyckets marknadsvärde och nyvärde.