Vanliga Frågor

Boka Ett Möte

Shopping

Ordrar kan endast göras i vår butik i Stockholm, via mail eller telefon. Boka ett möte i vår butik eller kontakta våra säljare via mail på info@apshaps.se

Ja. Vi skickar internationellt via FedEx Express priority.

Dina smycken kommer paketeras i en exklusiv A.P. Shaps ask. Med varje smycke får du även ett certifikat som verifierar att smycket är skapad av A.P. Shaps, samt eventuella diamantcertifikat ifrån GIA.

Ja. Vi erbjuder kostnadsfri storleksändring på våra ringar och detta gäller livet ut. Ringar som inte kan storleksändras (Tillexempel Eternity ringar eller ringar som har diamanter hela vägen runt) kommer istället att göras upp som nya, detta är alltid kostnadsfritt men kan komma att ha en tillverkningstid på ca 4 veckor.

Smycken som är färdigtillverkade kan säljas samma dag. Smycken som görs upp till kund har en leveranstid på 1-4 veckor beroende på komplexitet.

Våra smycken smids i vår egen ateljé i Stockholm.

Underhåll

Förvara dina diamantsmycken på ett sätt där dom inte skrapar eller rör varandra. Diamanter är hårda och kan endast repas av varandra, dock kan guld och platina smycken repas av andra metaller och objekt. Diamantsmycken förvaras bäst i sin orginalbox. För att göra rent dina diamantsmycken hemma: Lägg ett smycke i taget i ett skål med varmt vatten och diskmedel. Använd sedan en mjuk tandborsta för att ta bort smuts som hamnat på och under diamanten. Skölj av smycket och torka, helst med en hårfön för att undvika vattenfläckar.

Du kan alltid besöka vår butik i Stockholm för att göra rent dina diamantsmycken.

Metaller är känsliga för repor. Du kan använda den mjuka putsduken som du fått med dig vid köp från A.P. Shaps för att hålla metallen ren och skinande. Om ditt smycke fått djupare repor kan man polera upp smycket. Då krävs det att smycket kommer in till A.P. Shaps ateljé och servicen tar ca 1-2 dagar.

För att undvika repor bör du ta av dina smycken emellanåt. Bland annat när du använder kemikalier, tränar, bär tungt, duschar, gör trädgårdsarbete eller andra aktiviteter där dina smycken kan få repor.

Färgade ädelstenar kräver extra omtanke och underhåll. Dom är inte lika hårda som diamanter och många ädelstenar är dessutom känsliga för värme, ljus och kemikalier. A.P. Shaps smycken med färgade ädelstenar ska alltid bli rengjorda av A.P. Shaps och du är välkommen att besöka oss kostnadsfritt för detta hur ofta du vill.

Våra diamanter

För diamanter som är 0.30 carat eller mer så är diamanterna graderade E (River) i färg, VS1 i klarhet, Excellent i slipning, polering och symmetri samt None i fluorescense. Dessa diamanter har alltid ett diamantcertifikat utfärdat ifrån GIA. För diamanter som väger mindre än 0.30 carat är färgen graderad D-E (River) och VS i klarhet.

Ja. Detta är möjligt I vår butik I Stockholm.

Ja. Vänligen kontakta oss om du önskar kostnadsförslag på diamanter av annan kvalité.

Ja, du är alltid välkommen till vår butik när du kan se och jämföra olika diamanter.

Alla diamanter som är 0.30 carat eller över kommer med certifikat utfärdat av GIA. Vi har även diamanter så små som 0.07 carat med certifikat också – om detta skulle vara av intresse ber vi er kontakta oss. För diamantsmycken som inte har GIA certifikat så kommer du få ett A.P. Shaps certifikat (Följer med samtliga smycken av A.P. Shaps) där det står hur många diamanter ditt smycke har, samt dess färg och klarhet så att du alltid kan känna dig säker och bekväm med ditt köp.

GIA (Gemological Institute of America) är ett världens största och mest respekterade diamantlaboratorium. Dom utför certifikat som verifierar diamanters kvalitéer i form av färg, klarhet, slipning, storlek etc. Laboratoriet är en tredje part och har ingen personlig koppling till företag.

Ja. Våra diamanter är utvunna I samarbete med Kimberley-processen. Det är ytterst viktigt för oss att våra produkter garanterar bra arbetsvillkor för samtliga inblandade och att ingen har råkat illa ut i processen.

Förlovning & Vigsel

Ja, alla våra förlovnings och vigselringar skapas helt för hand. Vi tror på genuint hantverk där mycket passion ligger bakom varje smycke.

Ja, nästan 70% av våra smycken är skräddarsydda på något sett. Du är varmt välkommen att boka ett möte i vår butik för att diskutera ert nästa smycke.

Det finns många saker man ska ha I åtanke när man köper en diamant. Dels det som står på GIA certifikatet; färg, klarhet, slipning, proportioner, fluorescense och vilka typer av inneslutningar som finns i diamanten. Men även de saker som inte står på certifikatet; Lyster, Briljans, hur inneslutningarna påverkar diamanten, hur fluorescense påverkar diamanten etc.

Ja. Storleksändringar är alltid kostnadsfritt och görs i vår ateljé i Stockholm. Det tar cirka 1-3 dagar att utföra. Om du inte bor i Stockholm och har möjlighet att besöka oss personligen, kontakta oss på info@apshaps.se så ordnar vi en pick-up och drop-off av ditt smycke.

Vi erbjuder våra kunder kostnadsfri storleksändring, längdjustering, rengöring, polering och rodiumplättering resten av livet. Vi finns även här för att kolla så att alla klor och fattningar sitter säkert.