Olika Metaller

ATT VÄLJA DIN METALL

Valet av metall är högst personligt. Metallfärger ser olika ut och passar oss alla på olika sätt. A.P. Shaps skapar smycken i metaller som är exceptionellt bra för smycketillverkning, d.v.s 18k guld och 950 platina. Det är dock viktigt att veta att samtliga metaller kommer få repor med tiden och mängden repor eller skador är beroende av hur bäraren använder och tar hand om sina smycken.

Platina

Platina är naturligt grå i färgen och liknar plätterat vitguld och silver i färgen. Platina har även en högre densitet än guld och är exceptionellt bra att använda för smyckesproduktion pågrund utav sin hårdhet. Platina kräver inte lika mycket underhåll som vitguld. Trots sin hårdhet och naturligt gråa färg, så kommer platinasmycken få repor och andra märken på samma sätt som guldsmycken. A.P. Shaps platina består av 950 platina, vilket innebär att 95% är ren platina och 5% andra metaller.
Platina smycken behöver poleras upp med åren. Vi rekommenderar våra kunder att besöka oss en gång om året för denna service och det är alltid kostandsfritt. Servicen tar cirka 1-2 dagar.

Vitguld

Vitguld liknar platina och silver i färgen. För att få guldet vitt, blandar man ut det med andra metaller såsom silver och palladium. Med hjälp av detta får smycken en grå färg med en något varm ton. A.P. Shaps arbetar endast med 18k vitguld, vilket innebär 75% rent gulguld och 25% andra metaller. A.P. Shaps vitguld består av 16% palladium, som ger guldet en extra vit och kall färg. För att få en ännu mer kall och skinande färg, plättaras smycket med rodium. Rodiumet används av med tiden och plätteringen behöver göras om ungefär en gång om året på ringar.
Vitguldssmycken behöver poleras upp och rodium-plätteras med åren. Vi rekommenderar våra kunder att besöka oss en gång om året för denna service och det är alltid kostandsfritt. Servicen tar cirka 1-2 dagar.

Gulguld

A.P. Shaps arbetar endast med 18k gulguld, vilket innebär att det är 75% rent gulguld och 25% andra metaller. Gulguld blandas oftast ut med silver och koppar.
Gulguldssmycken behöver poleras upp med åren. Vi rekommenderar våra kunder att besöka oss en gång om året för denna service och det är alltid kostandsfritt. Servicen tar cirka 1-2 dagar.

Roséguld

A.P. Shaps arbetar endast med 18k roséguld, vilket innebär att det är 75% rent gulguld och 25% andra metaller. Den varmare, rosa tonen i metallen framkommer främst av mer koppar än de som används i traditionellt gulguld.
Roséguldssmycken behöver poleras upp med åren. Vi rekommenderar våra kunder att besöka oss en gång om året för denna service och det är alltid kostandsfritt. Servicen tar cirka 1-2 dagar.