Lär dig mer om Smycken och Diamanter

DEN HÖGSTA KVALITÉN

A.P. Shaps arbetar uteslutande med hantverk och diamanter av den högsta kvalitén. Det är dock viktigt att du som kund känner till exakt vad du köper, för att känna dig trygg och säker på att du får vad du betalar för.

De 4C:na

Varje diamant är unik, med specifika egenskaper som dikterar värdet på stenen. För att få en diamants värde använder vi olika värdefaktorer, även kända som ”4 Cs” – karatvikt (Carat Wight), klarhet (Clarity), färg (Color) och skärning (Cut).

Basinformation om diamantkvalité

Diamantformer

Diamanter kan praktiskt taget slipas till vilken form som helst. De delas vanligtvis in i två kategorier: Runda briljantslipade och fancy-slipade. Fancy-slipade diamanter är alla slipningar som inte är runda briljantslipningar. Diamantsliparens jobb är att alltid få ut så mycket värde som möjligt av diamanten. Rådiamantens storlek, form och renhet avgör därför den slutliga formen hos diamanten.

Lär dig mer om diamantformer

Olika Metaller

Valet av metall är högst personligt. Metallfärger ser olika ut och passar oss alla på olika sätt. A.P. Shaps skapar endast smycken i metaller som är exceptionellt bra för smycketillverkning, d.v.s 18K guld och 950 platina. Det är dock viktigt att komma ihåg att trots att metallen är hård och hållbar, så kommer repor att tillkomma med tiden. Mängden slitage ett smycke får beror på hur man använder och tar hand om smycket.

Lär dig mer om olika metaller

Storleksguide

Ringstorlekar mäts olika i olika länder. För att konvertera en storlek till en annan, se vår storlekslista nedan. Det vanligaste sättet att mäta ringstorlekar i Sverige är att använda den europeiska skalan. Om du har några frågor angående ringstorlekar eller om du är osäker på vilken storlek du önskar bestämma, vänligen kontakta vårt team så vägleder vi dig genom processen.

Konvertera din ringstorlek till EU standarden

Etiska diamanter

Läs mer om Kimberley-processen