Köpevillkor

Om A.P. Shaps AB
Företaget har sitt säte i Stockholm. Företagets postadress är Mailbox 699, 11411 Stockholm. Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@apshaps.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

1. Allmänt

A.P. Shaps AB (559061-3427), härefter ”A.P. Shaps”, ingår endast avtal med myndig privatperson (18 år). Vid ålder under 18 år krävs målsmans tillstånd.
Avtalet ingås när A.P. Shaps skickat bekräftelse till kunden att beställningen är mottagen och är under handläggning. När man valt att ingå avtal med A.P. Shaps erhåller A.P. Shaps rätten att spara personuppgifter för att säkerställa en smidig och snabb leverans av betalad vara samt för att använda i marknadskommunikationssyfte och för affärsutvecklingsändamål.
Vid köp av vara från A.P. Shaps hemsida kommer vi vilja ha följande uppgifter:

  • För- och efternamn
  • Personnummer
  • Adress
  • E-post
  • Telefonnummer

Vi förbehåller oss rätten att spara ovanstående uppgifter som en ”kundprofil” till framtida avtal mellan dig som kund och A.P. Shaps. Du kan när som helst ändra dina uppgifter genom att skriftligen maila till info@apshaps.se.
Alla personuppgifter skyddas från extern åtkomst, om annat måste kund godkänna detta skriftligen. A.P. Shaps AB, Mailbox 699, 114 11 Stockholm, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter vi registrerar om dig. Vi följer PUL-lagstiftningen vilket betyder att du som kund har rätt att, en gång per kalenderår, begära att få ut de personuppgifter vi har registrerat om dig. Om de personuppgifter vi har registrerade om dig är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att vi rättar eller raderar dessa uppgifter. En begäran om att få ut de personuppgifter vi har registrerade om dig eller en begäran om att dessa uppgifter ska rättas eller raderas, ska sändas till oss per post och vara undertecknad av dig.

Du som kund har också rätt att välja bort och avregistrera dig från ytterligare marknadskommunikation.

Alla varor förblir A.P. Shaps egendom till dess att varan avsänts från A.P. Shaps och full betalning kommit bolaget tillhanda.

A.P. Shaps förbehåller sig rätten att häva köp om bedrägeri, annat brott, personlig konkurs, annat obestånd eller liknande misstänks.

A.P. Shaps förbehåller sig rätten att ej ingå köpeavtal med kund.

2. Priser

Alla våra priser anges i SEK och inkluderar moms, som för närvarande är 25%.
Vi förbehåller oss rätten att justera våra priser med omedelbar verkan och utan föregående meddelande därom. Gällande pris för ditt köp är det sådant pris som vid tidpunkten för beställningen anges på hemsidan för den aktuella varan.

Vi förbehåller oss rätten att vid felaktigheter, såsom avseende pris eller tryckfel, korrigera detta. Detta gäller även efter att köpet genomförts och/eller betalning erlagts. Om detta inträffar kommer kund meddelas omgående per email eller telefon enligt de uppgifter som angivits vid köptillfället till oss av kund, om kund ej godkänner korrigeringen kommer beställningen avbrytas, köpet hävas och pengar som erlagts för betalningen återbetalas inom några dagar. Ingen annan ersättning eller kompensation av vilket slag det än må vara förutom återbetalning av erlagd betalning erläggs av A.P. Shaps.

3. Betalning

Genom Klarna varvid Klarnas villkor gäller mellan kund och Klarna.

Urklipp från Klarnas-dataskyddspolicy: ”Klarna värnar om din personliga integritet, vilket innebär att vi alltid samlar in och hanterar personuppgifter ansvarsfullt med din integritet i åtanke. Denna dataskyddspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina personuppgifter när du använder Klarnas tjänster (“tjänsterna”) och i samband med att du blir en Klarna-användare. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dessa gällande.

Dataskyddspolicyn beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter inom alla våra tjänster. Därför är det viktigt att du läser och förstår vår dataskyddspolicy innan du använder våra tjänster – särskilt de delar som gäller de av Klarnas tjänster du tänkt använda.”

Ni finner Klarnas fullständiga dataskyddspolicy via länk i kassan, alternativt här.

4. Sortiment

A.P. Shaps reserverar sig för eventuella fel på hemsidan. Vi reserverar oss även för att en vara i sortimentet tar slut eller utgår samt att storlekar avseende viss vara i sortimentet tar slut eller utgår.

Vi reserverar oss för att bilder och filmer på stenar och smycken till viss del kan avvika ifrån verkligheten. Alla vikter och mått är uppskattningar och kan avvika till viss mån från verklig vara.

5. Servicerätt

Smycken och stenar behöver omhändertagande. Vi erbjuder därför gratis rengöring för diamantsmycken vid fysisk inlämning och hämtning i vår butik vid tidsbokning. Detta gäller en gång per år under ursprunglig köpares livstid. Gäller enbart varor som kund köpt direkt från A.P. Shaps och mot uppvisande av kvitto. Reparation orsakad av slitage kan göras mot en kostnad. Vid fabrikationsfel står A.P. Shaps för reparationen enligt kundens rätt enligt gällande svensk konsumentlagstiftning

Gratis rengöring gäller ej om ringen har storleksändrats, servats, ändrats eller fått någon sten utbytt av annan än A.P. Shaps.
Servicerätt täcker ej skada orsakad av normal användning, förlust av sten eller stöld.

6. Certifikat

Certifikat ingår för alla våra diamanter som är 0.30 ct. eller större. Certifikat utfärdas av GIA (Gemological Institute of America).

7. Leverans

Vi gör vårt bästa för att du ska få din vara i tid. Normal leveranstid för varor köpta direkt på hemsidan är normalt 7–21 arbetsdagar, beroende på komplexitet på smycket. Vissa varor kräver en leveranstid på 28 arbetsdagar. Varor som finns i lager skickas vanligtvis samma dag, alternativt näst kommande vardag som vi får in betalningen på. Vid eventuella förseningar meddelas du som kund per email eller telefon enligt de uppgifter som angivits vid köptillfället till oss av kund. Vid godkänt genomfört köp skickas en orderbekräftelse till angiven e-postadress. När varan har lämnat vårt lager kommer du som kund få ett mail med spårningsnummer så du själv kan spåra ditt paket. Alla paket skickas med FedEx express och är försäkrat av A.P. Shaps AB.

Misstanke om borttappat paket ska genast meddelas till vår kundtjänst info@apshaps.se.

Vid skada på paket vid leverans ska detta genast anmälas till postombudet samt meddelas till oss snarast, mail skickas till info@apshaps.se. Vid skada på paket ska kunden ej ta emot paketet.

8. Leveranssätt

A.P. Shaps erbjuder alltid fri frakt inom Sverige.

Våra leveranser sker med FedEx Express.

Alla våra paket skickas spårbara och fullt försäkrade av A.P. Shaps.

A.P Shaps erbjuder kostnadsfri retur och om du som kund önskar returnera en varan skall detta meddelas till info@apshaps.se, A.P. Shaps kommer då förbereda en returfraktsedel.

9. Ångerrätt

Du som kund har full ångerrätt (retur och bytesrätt) inom 60 dagar från att varan har levererats till dig. Detta gäller alla köp gjorda på A.P. Shaps hemsida och i vår fysiska butik på Strandvägen 11. Ångerrätten gäller även egendesignade smycken. Du måste meddela oss om du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till info@apshaps.se. I meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

A.P. Shaps står alltid för frakten vid retur och byte av vara. Returfraktsedel görs av A.P. Shaps och kunden själv skall boka upphämtning utav varan som skall hämtas ifrån samma adress som varan skickats till.

Vid retur eller byte av vara ska kund meddela info@apshaps.se inom 60 dagar från att varan levererats, detta för att returen ska kunna godkännas och att pengarna ska kunna återbetalas eller bytas till en ny vara om så önskas. A.P. Shaps har en behandlingstid av returer på 5–7 arbetsdagar från att vi har mottagit varan. Vill du utöka din ångerrätt finns ett standardformulär för att utöka ångerrätten. Standardformuläret finns på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se), men kan också skickas till dig om du begär det per mejl till A.P. Shaps.

Returen ska ske i samma box som varan levererats i, samt vara i originalskick med alla dess tillbehör, samt returneras med fraktföretag som A.P. Shaps har anordnat. Varan ska vara oanvänd. Om varan har använts, ändrats, servats eller fått någon sten utbytt av annan än A.P. Shaps är varan ej i original och kommer ej godkännas som en giltig ångerrätt.

Återbetalningen sker inom 14 arbetsdagar från att vi fått tillbaka varan och returen godkänts av A.P. Shaps. Innan varan eller varorna återbetalas eller byts till annan vara kommer de inspekteras för eventuella skada, användning eller påverkan. Alla diamanter kommer genomgå en särskild grundlig inspektion i vårt laboratorium för att verifiera att det är samma diamanter som skickats tillbaka samt att inga skador skett.

Om något av detta påträffats kommer vi ej att acceptera returen och pengarna kommer ej att återbetalas och varan skickas tillbaka till kund.
Vid byte till en annan vara eller storlek betalas eventuell mellanskillnad ut.

Du har rätt att byta varan vid ett tillfälle vilket ska ske inom ångerrättstiden 60 dagar från att originalvaran har levererats till er som kund.

10. Reklamation

Vid reklamation av vara på grund av skada eller felproduktion kommer varan att begäras in för manuell bedömning av A.P. Shaps. Vid misstanke om fel eller skada och reklamation önskas av vara ska A.P. Shaps alltid meddelas omedelbart. Detta gör du genom att maila info@apshaps.se. Reklamationen ska ske inom skälig tid från att felet upptäckts. Enligt konsumentköplagen har du som privatkund alltid tre års reklamationsrätt på alla varor köpta från A.P. Shaps. Vår reklamationsrätt följer konsumentköplagen.

Om varan har ändrats, servats eller fått någon sten utbytt av annan än A.P. Shaps är varan ej i original och kommer ej godkännas som en giltig reklamation. Om skadan anses vara åsamkad av kunden själv, förbehåller vi oss rätten att neka reklamation.

Du måste alltid meddela A.P. Shaps skriftligen till info@apshaps.se så snart du bestämt dig för att reklamera varan. Vid godkänd reklamation kommer kunden mottaga instruktioner angående hur kunden returnerar produkten. Vid godkänd reklamation av vara kommer vi först åtgärda felet själva om möjligt. Om felet ej går att åtgärda kommer varan att ersättas med en ny vara, alternativt återbetalas om kunden önskar detta. Godkänd reklamation återbetalas inom 14 arbetsdagar från den dagen då reklamationen blivit godkänd av A.P. Shaps.

11. Egendesignad vara

Vid egendesignade varor ingår CAD-fil samt revidering upp till två gånger. Full betalning ska ha kommit bolaget tillhanda efter att CAD-filen har blivit godkänd innan varan börjas tillverkas.

Vid beställning av egendesignad vara med diamant har vi möjlighet att erbjuda en 360° film på vald diamant. Gäller ej för diamanter under 0.10 ct.

Ångerrätten gäller ej för varor som är egendesignade efter kundens önskemål. Vid reklamation av egendesignad vara kommer vi först försöka åtgärda felet. Om felet ej går att åtgärda kommer varan att ersättas med en ny vara, alternativt återbetalas om kunden önskar detta. Kunden kommer dock inte att återbetalas för utfört CAD-arbete. Priset för utfört CAD-arbete är 2000 sek ink moms.

A.P. Shaps förbehåller sig rätten att tacka nej till en kunds beställning av egendesignad vara. Sådan rätt gäller fram till tidpunkten då produkten levererats till kund. Eventuellt erhållen delbetalning eller betalning återbetalas inom 14 dagar från det att A.P. Shaps meddelat kund att den egendesignade varan inte kommer att tillverkas eller levereras.

12. Förgraverade smycken

Gravering ingår för förlovningsringar/vigselringar.
Förgraverade smycken kan returneras eller bytas, mot en avgift på 1000 SEK.

13. Storleksändring

Storleksändring av våra ringar ingår vid ett tillfälle per ring. Detta måste då meddelas inom 30 dagar från att varan har levererats. Efter en storleksändring anses ej längre ringen vara i original och ångerrätten har slutat gälla.
Storleksändring av helallians tas ej emot. Detta då skenan med diamanterna ej är lämpade för den typen av påfrestning. Vi erbjuder att byta ut ringen till en liknande ring i rätt storlek, detta räknas då som en storleksändring. Efter en storleksändring anses ej längre ringen vara i original och ångerrätten har slutat gälla.

Ansvarsbegränsning
Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Det innebär att A.P. Shaps befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

14. Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

15. Lagval och tvist

Svensk lag är tillämpad.
I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan du som kund vända dig till EU-kommissionens plattform online för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
Vid tvist som ej löses genom tvistlösningsorgan enligt ovan ska tvist lösas genom domstolsförfarande i Sverige.

16. Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

17. Personuppgifter

Genom att handla hos A.P. Shaps AB accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjeparts utan rättslig grund.
A.P. Shaps AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

17.1 Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

17.2 Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter. Exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

17.3 Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

17.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

17.4.1 Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna.

17.4.2 Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: FedEx Express.

17.5 Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

17.6 Rätt till rättelse

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

17.7 Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

17.8 Ansvarig för dataskydd

A.P. Shaps AB är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

17.9 Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.
Hemsidan använder svenska servrar via Oderland AB (www.oderland.se) och sidan drivs med e-handelsplattformen WooCommerce.