Diamanter och exklusiva smycken

A.P. Shaps är ett familjeägt företag med gedigen kunskap om diamanter och exklusiva diamantsmycken. Passionen för diamanter är stor och verksamheten startades först som en hobby som med åren utvecklades. Vår personal är uppväxta i branschen och är utbildade både inom diamanter, hantverk, design och ädelstenar. 

Vi är stolta över att nu vara Sveriges mest exklusiva juvelerare som arbetar med de mest sällsynta diamanterna och ädelstenarna på marknaden. Vår butik ligger i centrala Stockholm där vi har ett brett utbud av smycken och diamanter. För oss står kunden alltid i centrum och vi eftersträvar högklassig personlig service. Vi vill också erbjuda kunden en unik möjlighet att lära sig mer om diamanter, och utbildar därför våra kunder så att dom ska känna sig trygga i sitt val och köp av diamant.

Vår butik i Stockholm

I vår butik på Strandvägen 11 i Stockholm har du möjlighet att möta våra gemmologer och formgivare som gärna lyssnar på dina idéer och samarbetar med dig under alla steg i processen. Du har möjlighet att sitta ner och jämföra olika diamanter för att senare välja ut din/a favorit/er. Alla möten är privata och personliga och äger rum i en behaglig och lugn miljö.

Öppet tider (drop-in och enligt tidsbokning)
Mån-Tor : 11:00 – 17:00 (17:00-20:30 enligt tidsboknings)
Fre : 11:00 – 15:00 (efter 15:00 enligt tidsbokning)
Lör-Sön: Enligt tidsbokning

Mellan Maj-Augusti kommer butiken endast vara öppen efter tidsbokningar och drop-in besök är därför inte möjligt.

BOKA ETT MÖTE

Vår ateljé

I centrala Stockholm finns A.P. Shaps ateljé där alla smycken skapas helt för hand. Vår guldsmed har över 35 års erfarenhet av att skapa de mest exklusiva smyckena i Stockholm och han åstadkommer den precisa balans som krävs för att tillverka ett smycke som är både nätt, vackert och behåller sin strukturella integritet. 

Vi värdesätter det äkta hantverket och arbetar inte med CAD eller gjutna smycken.

Livstids garanti och service

Alla våra smycken har livstids garanti för produktionsfel. Vi erbjuder även kostnadsfri storleksändring, gravering, rengöring, polering (och rhodiumplättering) livet ut. Du är dessutom alltid välkommen till oss för råd och hjälp. 

Våra diamanter

 Den finaste färgen på diamanter anses som helt färglös. Därför är vår standard D-E i färg (River), som går under gruppkategorin Colorless och är den högsta graderingen av färg hos diamanter.

Diamanter graderas även utefter deras renhet. Vi vill att det ska vara helt omöjligt att se några inneslutningar med det blotta ögat hos en diamant, därför har vi valt att främst jobba med diamanter som är graderade VS1 i klarhet. 

Alla diamanter handlas i enlighet med Kimberleyprocessen för att garantera konfliktfria diamanter.

SPECIALFÖRFRÅGAN