High Jewelry

EXCEPTIONELLT HANTVERK

Vi drivs av en stark passion att skapa exklusiva och oersättliga smyckeskreationer. Vår High Jewelry Collection visar smycken där vi använt oss av diamanter och metaller av den högsta kvalitén -ofta oersättliga- där designen är distinkt och hantverket exceptionellt. Smyckena är skapta helt för hand av vår mästar-guldsmed i Stockholm.

Naturligt Rosa Diamanter

OERSÄTTLIGA DIAMANTER

Rosa Diamanter är ytterst sällsynt. 90% av världens totala samling av rosa diamanter kom ifrån Argyle gruvan i västra Australien, en gruva som 2020 lades ner. Därefter har det varit ännu svårare att få tag i just rosa diamanter och diamanterna på dagens marknad säljs oftast mellan privata investerare och samlare.

’Pink Elegance’ Halsband

’Pink Elegance’ Örhängen

’Pink Elegance’ Ring

’Pink Elegance’ Örhängen

A.P. Shaps’ High Jewelry Kollektion är resultatet av ytterst sällsynta diamanter, innovativ design och fantastiskt hantverk

Sällsynta Vita Diamanter

SPECIELLA DIAMANTER

Vissa vita diamanter är utan tvekan mer sällsynta än andra. Karaktärsdrag sås caratvikt, färg, klarhet och diamanttyp (Type IIA or Type Type IIb) har en stor påverkan på tillgången och värdet av diamanten.

’Constance’ Trestensring

’Constance’ Trestensring

’Constance’ Trestensring

’Constance’ Trestensring

’Classic’ Tennis Necklace

Varje sten är noggrant handplockad efter kriterier som går långt utöver 4Cs för diamantkvalitet.

Gula och Bruna Diamanter

UNIKA & SPECIELLA

Gula och Bruna diamanter går under kategorin ’Fancy Colored’; de kommer oftast med undertoner som grönt och orange. Eftersom varje diamant är så pass olik den andre, så är det oftast väldigt svårt att hitta matchande par eller försöka ersätta en tidigare diamant.

’Yellow Diamond’ Halsband

’Yellow Diamond’ Örhängen

Vi arbetar uteslutande med diamanter av högsta kvalitet då vår signatur är en kvalitetsstämpel.