High Jewelry

Vi drivs av en stark passion att skapa exklusiva och oersättliga smyckeskreationer. Vår High Jewelry Collection visar smycken där vi använt oss av diamanter och metaller av den högsta kvalitén -ofta oersättliga- där designen är distinkt och hantverket exceptionellt. Smyckena är skapta helt för hand av vår mästar-guldsmed i Stockholm. 

PEAR ELEGANCE

Detta päronformade diamanthalsband har formgivits för att framhäva diamantens naturliga och mångfacetterade lyster. Med sin eleganta och nätta design återspeglar denna kreation det klassiska i ett solitärsmycke.

Denna unika diamant tillhör inte bara den mest sällsynta kombinationen av färg och klarhet, utan klassificeras även under kategorin Type IIa – något som gör detta smycke till ett unikt samlarobjekt-

3.17 carat D/Internally Flawless, Type IIa Pear Shape Diamond
(GIA Full Diamond Report + GIA Type IIa Certificate)

 

CONSTANCE TRILOGY RING

Denna blickfångande ring består av en exklusiv rund briljant-slipad diamant, flankerad av två konformade baguette-slipade diamanter i en nätt infattning. Infattningen skapar maximal lyster, glöd och briljans. 

3.38 carat F/VS2, Round Brilliant Cut Diamond
2 x Tapered Baguette Cut Diamonds
(GIA Full Diamond Report)

TENNIS NECKLACE

Detta vackra tennishalsband i platina är det ultimata smycket till fest och större evenemang. Halsbandet tar runda briljantslipade diamanter som går längst hela nacken. Diamanterna är vackert infattade i nätta klor som tillåter maximal briljans och lyster. 

11.80 carat, 145 pieces, D-F/VVS, Round Brilliant Cut Diamonds

 

TENNIS BRACELET

Detta tennisarmband är något utöver det vanliga. Handgjort av A.P. Shaps med extremt väl-kalibrerade diamanter. Detta armband har redan blivit såld till en av A.P. Shaps kunder, men kan efter förfrågan göras upp igen. 

0.40 carat/each, total 14.80 carats, E/VVS2, Round Brilliant Cut Diamond
(GIA Diamond Report on all diamonds)

PINK DIAMOND COLLIER

Ett bedårande juvelsmycke om 6.39 carat som omsluter halsen med perfekt matchade D/Internally Flawless diamanter. Den rosa diamanten är en av världens mest sällsynta ädelstenar och därav halsbandets centrala punkt.

1.03 carat Fancy Light Purplish Pink/VS1, Pear-Shape Diamond
5.36 carat D / Internally Flawless, Round Brilliant Cut Diamonds
(GIA Full Diamond Report for all diamonds)

WHITE AND PINK DIAMOND EARRINGS

Diamantörhängen med perfekt matchade prinsesslipade och päronformade diamanter omsorgsfullt infattade i en design med naturligt rosa diamanter. Handgjorda i 18K roséguld och platina. De olika formerna på diamanterna gör att dessa örhängen går att matcha med många andra smycken.

0.30 carat E / VVS2, Princess Cut Diamond
0.30 carat E / VVS2, Princess Cut Diamond
0.59 carat D/VVS1, Pear Shape Diamond
0.57 carat D/VVS1, Pear Shape Diamond
10 x Natural Pink Diamonds, Round Brilliant Cut

CONSTANCE TRILOGY RING

Exklusiv diamantring med en kvadratisk smaragd-slipad diamant. Denna diamantslipning är främst känd för sina skarpa fasetter som återspeglas genom hela diamanten. Denna smaragd-slipade diamantring flankeras av två trapetsslipade diamanter med en total vikt om 0.40 carat. 

3.01 carat F / VVS1, Square Emerald Cut Diamond
2 x Trapezoid Cut Diamonds
(GIA Full Diamond Report)

CUSHION CUT DIAMOND NECKLACE

Exklusivt halsband i guld med en vacker kuddslipad diamant om 3.10 carat. Den nätta fattningen framhäver diamanten och dess fantastiska färg och klarhet.

3.10 carat Fancy Intense Yellow/VVS1, Cushion Cut Diamond
(GIA Full Diamond Report)

CUSHION CUT DROP EARRINGS

Spektakulära diamantörhängen som designats för att skapa ett sofistikerat och klassiskt uttryck. Örhängena är handgjorda i gult guld och diamanterna är noggrant utvalda för att vara prefekt matchande mot varandra. 

2.50 carat Fancy Yellow / VS1
2.50 carat Fancy Yellow / VS2
(GIA Full Diamond Report)

 

COGNAC DIAMOND NECKLACE

Denna sällsynta konjaksfärgade diamant har en unik lyster och är skapat i ett vackert guld haldband. Päronslipningen framhävs genom en vacker infattning som särskilt lyfter fram diamantens unika färg

4.07 carat Fancy Deep Brown Yellow/SI1
(GIA Full Diamond Report)