Vår High Jewelry kollektion

EXCEPTIONELLT HANTVERK

Vi drivs av en stark passion att skapa exklusiva och oersättliga smyckeskreationer. Vår High Jewelry Collection visar smycken där vi använt oss av diamanter och metaller av den högsta kvalitet som ofta är oersättliga. Där är designen distinkt och hantverket exceptionellt. Smyckena är skapta helt för hand och de är noggrant utformade och skickligt handgjorda av erfarna mästar-guldsmed i Stockholm.

Varje smyckesskapelse framhäver diamanter av enastående skönhet och ovanlig sällsynthet. Dessa diamanter är noga utvalda för sina färgtoner, klarhet och höga kvalitet. I vår High Jewelry kollektion har vi rosa diamanter, vita diamanter där vi exempelvis har diamanthalsband i vitguld. Vi har även våra unika gula diamanter och bruna diamanter.

Naturligt rosa diamanter

OERSÄTTLIGA DIAMANTER

Rosa diamanter är ytterst sällsynta. Det är 90% av världens totala samling av rosa diamanter som kom från Argyle gruvan i västra Australien, en gruva som 2020 lades ner. Därefter har det varit ännu svårare att få tag i just rosa diamanter och diamanterna på dagens marknad säljs oftast mellan privata investerare och samlare.

Att äga en naturligt rosa diamant i olika smyckes former som halsband eller örhängen, blir därmed inte bara en symbol för unik skönhet utan också en koppling till exklusivitet och sällsynthet. Denna extraordinära rosa diamant har som sagt blivit en eftertraktad skatt för samlare och kännetecknar det mest exklusiva inom den världsomspännande diamanthandeln.

’Pink Elegance’ Halsband

’Pink Elegance’ Örhängen

’Pink Elegance’ Ring

’Pink Elegance’ Örhängen

A.P. Shaps’ High Jewelry Kollektion är resultatet av ytterst sällsynta diamanter, innovativ design och fantastiskt hantverk.

A.P. Shaps sällsynta vita diamanter

SPECIELLA DIAMANTER

När det kommer till vita diamanter, strävar A.P. Shaps efter det yttersta i sällsynthet och skönhet. Vissa vita diamanter är utan tvekan mer sällsynta än andra, och det är karakteristika som caratvikt, färg, klarhet och diamantformer (Type IIA eller Type IIb) som spelar en avgörande roll i att påverka både tillgången och värdet av varje individuell diamant.

Genom att ha vita diamanter i våra handgjorda smycken, där varje sten är noggrant utvald för att uppfylla de högsta standarderna av skönhet, strävar A.P. Shaps efter att skapa unika och sällsynta smycken med vita diamanter till de som söker det allra bästa inom diamantvärlden. Varje diamant blir därmed inte bara en ädelsten, utan en symbol för enastående smak och exceptionell kvalitet.

’Constance’ Trestensring

’Constance’ Trestensring

’Constance’ Trestensring

’Constance’ Trestensring

Klassisk tennishalsband med diamanter

Varje sten är noggrant handplockad efter kriterier som går långt utöver 4Cs för diamantkvalitet.

Gula och bruna diamanter

UNIKA & SPECIELLA

Gula och bruna diamanter går under kategorin ’Fancy Colored’; de kommer oftast med undertoner som grönt och orange. Eftersom varje diamant är så pass olik den andre, så är det oftast väldigt svårt att hitta matchande par eller försöka ersätta en tidigare diamant.

’Yellow Diamond’ Halsband

’Yellow Diamond’ Örhängen

Vi arbetar uteslutande med diamanter av högsta kvalitet då vår signatur är en kvalitetsstämpel.