A.P. Shaps FAQ

SHOPPING

Hur gör jag en order på apshaps.se?

När du har hittat den produkt du önskar köpa så klickar du på ’Add to bag’. Gå sedan till din shopping bag och slutföra din order genom att följa instruktionerna som tar dig till betlaningssidan. Din order kommer inte bli gjord innan du har fyllt i dina uppgifter till Klarna och bekräftat ordern.

Du kan även göra en order genom att ringa oss på 08-41008502 eller maila till info@apshaps.se

Vilka betalningsmetoder finns det?

Vi använder Klarna som betalningsmetod för vår e-handel. Du kan även betala med en banköverföring, om du önskar detta så kontakta en av våra säljare på telefon till 08-41009502 eller maila till info@apshaps.se så guidar vi dig igenom processen. I vår butik i Stockholm använder vi oss av kortbetalning där samtliga kort accepteras.

Kan ni skicka era smycken internationellt?

Ja, kontakta vår kundtjänst på info@apshaps.se om du önskar att vi skickar ert smycke internationellt.

Hur kommer min order vara paketerad?

Ditt smycke kommer vara förpackat i en A.P. Shaps smyckesbox och påse. Varje smycke kommer även med ett A.P. Shaps certifikat och för smycken som har diamanter större än 0.30 carat följer även ett GIA diamantcertifikat med. Paketet kommer vara förpackat i en FedEx box, helt försäkrat och spårbart.

Erbjuder ni kostnadsfri storleksändring på ringar?

Ja. Vi erbjuder kostnadsfri storleksändring på A.P. Shaps ringar i en livstid för köparen. Ringar som inte kan storleksändras (Tillexempel Eternity ringar eller ringar som har diamanter hela vägen runt) kommer istället att göras upp som nya, detta är alltid kostnadsfritt men kan komma att ha en tillverkningstid på ca 4 veckor.

Är alla smycken på apshaps.se tillgängliga för köp online?

Nej. A.P. Shaps erbjuder inte online shopping för smycken som ingår i vår High Jewelry kollektion eller smycken där diamanterna överstiger 2.00 carat. Om du önskar köpa dessa smycken och inte har möjlighet att besöka oss i Stockholm, kontakta vår kundtjänst så kommer vi assistera dig via telefon eller mail och hjälpa dig att slutföra din order.

Är det möjligt att hämta ut mitt smycke som jag beställt online I er butik I Stockholm?

Ja. Vi kommer då kräva giltigt ID.

Kan priserna på hemsidan komma att ändras?

Ja. Dock är priset som du sett vid utcheckning det priset som du kommer betala.

Är det möjligt att ändra adress dit ordern kommer skickas, efter att jag bekräftat ordern?

Ja, dock kan detta endast göras innan paketet har skickats. Kontakta vår kundtjänst så snart du vet att vill ändra adressen så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Varför är det olika lång tillverkningstid på olika smycken?

Vissa smycken görs upp utefter våra kunders önskemål och specifika mått, såsom fingerstorlekar. Om en ring i butiken inte finns uppgjord i er exakta ringstorlek så kommer vi istället göra upp en ring till dig och beroende på komplexiteten på smycken så kan detta ta olika lång tid. Om du önskar en produkt snabbare än vad tillvekningtiden säger, kontakta vår kundtjänst så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Är det möjligt att få ett smycke fortare än vad tillverkningstiden på hemsidan säger?

Om du önskar en produkt snabbare än vad tillverkningstiden säger, kontakta vår kundtjänst så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Vart tillverkas era smycken?

Våra smycken görs för hand i A.P. Shaps ateljé i centrala Stockholm.

FRAKT & RETURER

Hur skickas min order?

Vi använder oss utav FedEx Express. Din säljare kommer meddela dig om ert tracking-nummer så snart paketet skickats ifrån oss.

Kan jag göra en retur?

Ja. Returer är alltid kostnadsfria. Om du vill returnera en vara, kontakta din säljare på info@apshaps.se. Vi kommer då förbereda en FedEx retursedel där du sedan kommer kunna boka en FedEx upphämtning. Du är även välkommen att besöka vår butik i Stockholm för att lämna in din vara för retur. Du har 30 dagar på dig att returnera varan efter att du mottagit den. Om du önskar förlänga din returrätt, kontakta din säljare på info@apshaps.se

Kan jag följa min order när den har skickats?

Ja. Din säljare kommer kontakta dig och ge dig ert FedEx tracking-nummer så snart paketet har lämnat oss.

Om jag får paketet som en gåva och gör en retur, vem kommer få tillbaka pengarna?

Pengarna kommer återbetalas till kunden, inte personen som har fått varan

Kommer jag att få betala frakt för mina köp?

Nej. Alla frakt och retur kostnader står A.P. Shaps för.

Hur kommer jag få mitt kvitto från apshaps.se?

Du kommer få en orderkonfirmation, fraktnotis och faktura på din mail. Du kommer även få en fysisk kopia på din faktura I paketet som skickas till dig.

HÄMTA UPP I BUTIK

Vad är in-store pickup?

Detta ger dig möjligheten att besöka A.P. Shaps butik i Stockholm för att hämta ut din vara.

Hur väljer jag att hämta ut varan I butik?

I slut steget av köpprocessen kan du välja att antingen få varan skickad till dig (och skriva din postadress) eller hämta ut varan i butik.

Hur vet jag när mitt smycke är redo att hämta ut I butik?

Din säljare kommer kontakta dig via telefon eller email för att bekräfta att ditt smycke är klart och redo att hämtas ut. Du kommer då få boka ett möte i vår butik som passar dig att besöka oss.

Vem kan hämta ut min order I butik?

Enbart köparen kan hämta ut smycket I butik. För att garantera att det är köparen som hämtar ut så ber vi er ta med;

1) En kopia på orderbekräftelsen och kvittot

2) Ett godkänt identifikationskort såsom; körkort, EU-legitimation eller pass.

Vad behöver jag ta med mig till butiken när jag ska hämta ut min vara?
  • En kopia på orderbekräftelsen och kvittot
  • Ett godkänt identifikationskort såsom; körkort, EU-legitimation eller pass.
Är moms inkluderat i priset?

Ja, 25% moms är inkluderat I priset.

UNDERHÅLL

Hur gör jag rent mina diamanter?

Förvara dina diamantsmycken på ett sätt där dom inte skrapar eller rör varandra. Diamanter är hårda och kan endast repas av varandra, dock kan guld och platina smycken repas av andra metaller och objekt. Diamantsmycken förvaras bäst i sin orginalbox. För att göra rent dina diamantsmycken hemma: Lägg ett smycke i taget i ett skål med varmt vatten och diskmedel. Använd sedan en mjuk tandborsta för att ta bort smuts som hamnat på och under diamanten. Skölj av smycket och torka, helst med en hårfön för att undvika vattenfläckar.

Du kan alltid besöka vår butik i Stockholm för att göra rent dina diamantsmycken.

Hur gör jag rent metall?

Metaller är känsliga för repor. Du kan använda den mjuka putsduken som du fått med dig vid köp från A.P. Shaps för att hålla metallen ren och skinande. Om ditt smycke fått djupare repor kan man polera upp smycket. Då krävs det att smycket kommer in till A.P. Shaps ateljé och servicen tar ca 1-2 dagar.

För att undvika repor bör du ta av dina smycken emellanåt. Bland annat när du använder kemikalier, tränar, bär tungt, duschar, gör trädgårdsarbete eller andra aktiviteter där dina smycken kan få repor.

Färgade ädelstenar

Färgade ädelstenar kräver extra omtanke och underhåll. Dom är inte lika hårda som diamanter och många ädelstenar är dessutom känsliga för värme, ljus och kemikalier. A.P. Shaps smycken med färgade ädelstenar ska alltid bli rengjorda av A.P. Shaps och du är välkommen att besöka oss kostnadsfritt för detta hur ofta du vill.

VÅRA DIAMANTER

Vad använder ni för kvalité på era diamanter?

För diamanter som är 0.30 carat eller mer så är diamanterna graderade E (River) i färg, VS1 i klarhet, Excellent i slipning, polering och symmetri samt None i fluorescense. Dessa diamanter har alltid ett diamantcertifikat utfärdat ifrån GIA. För diamanter som väger mindre än 0.30 carat är färgen graderad D-E (River) och VS i klarhet.

Kan jag se min diamant lös innan den sätts I mitt smycke?

Ja. Detta är möjligt I vår butik I Stockholm.

Kan jag köpa en diamant som är utanför er standard? (E/VS1)

Ja. Vänligen kontakta oss om du önskar kostnadsförslag på diamanter av annan kvalité

Kan jag jämföra olika diamanter i olika kvalitéer hos er?

Ja, du är alltid välkommen till vår butik när du kan se och jämföra olika diamanter.

Har era diamanter certifikat?

Alla diamanter som är 0.30 carat eller över kommer med certifikat utfärdat av GIA. Vi har även diamanter så små som 0.07 carat med certifikat också – om detta skulle vara av intresse ber vi er kontakta oss. För diamantsmycken som inte har GIA certifikat så kommer du få ett A.P. Shaps certifikat (Följer med samtliga smycken av A.P. Shaps) där det står hur många diamanter ditt smycke har, samt dess färg och klarhet så att du alltid kan känna dig säker och bekväm med ditt köp.

Vad är ett GIA diamantcertifikat?

GIA (Gemological Institute of America) är ett världens största och mest respekterade diamantlaboratorium. Dom utför certifikat som verifierar diamanters kvalitéer i form av färg, klarhet, slipning, storlek etc. Laboratoriet är en tredje part och har ingen personlig koppling till företag.

Är era diamanter konfliktfria?

Ja. Våra diamanter är utvunna I samarbete med Kimberley-processen. Det är ytterst viktigt för oss att våra produkter garanterar bra arbetsvillkor för samtliga inblandade och att ingen har råkat illa ut i processen.

FÖRLOVNING & VIGSEL

Är era förlovningsringar gjorda för hand?

Ja, alla våra förlovnings och vigselringar skapas helt för hand. Vi tror på äkta hantverk där mycket passion ligger bakom varje smycke.

Gör ni skräddarsydda smycken?

Ja, nästan 70% av våra smycken är skräddarsydda på något sett. Du är varmt välkommen att boka ett möte I vår butik för att diskutera ert nästa smycke.

Vad borde jag ha i åtanke innan jag köper en diamant?

Det finns många saker man ska ha I åtanke när man köper en diamant. Dels det som står på GIA certifikatet; färg, klarhet, slipning, proportioner, fluorescense och vilka typer av inneslutningar som finns i diamanten. Men även de saker som inte står på certifikatet; Lyster, Briljans, hur inneslutningarna påverkar diamanten, hur fluorescense påverkar diamanten etc. A.P. Shaps använder diamanter i kvalité E i färg, VS1 i klarhet och Excellent i slipning, polering och symmetri. Detta för att vi dels vill ge våra kunder det bästa, men även för att våra kunden ska slippa oroa sig för att köpa fel diamanter eller diamanter som ger dålig valuta för pengarna.

Kommer min förlovningsring skickas I en diskret förpackning?

Ja, ditt paket kommer att skickas I en FedEx box.

Kan jag storleksändra min förlovningsring?

Vi använder Klarna som betalningsmetod för vår e-handel. Du kan även betala med en banköverföring, om du önskar detta så kontakta en av våra säljare på telefon till 08-41009502 eller maila till info@apshaps.se så guidar vi dig igenom processen. I vår butik i Stockholm använder vi oss av kortbetalning där samtliga kort förutom American Express godkänds.

Vilken efter service har ni för era förlovningsringar och andra smycken?

Vi erbjuder kostnadsfri storleksändring för resten av livet av original köparen.

Vi erbjuder kostnadsfri rengöring och polering/rhodium-plättering för din förlovningsring resten av livet av original köparen.

Vi erbjuder ultrasonic rengöring av era smycken så ofta som du önskar.

Om du skulle ha någon som helst problem med dina smycken ifrån A.P. Shaps, kontakta oss direkt så kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. Det är ytterst viktigt för oss att våra kunder är nöjda och känner sig bekväma att ha A.P. Shaps som juvelerare.