A.P. Shaps FAQ

SHOPPING

Hur gör jag en order hos A.P. Shaps?

Ordrar kan endast göras i vår butik i Stockholm, via mail eller telefon. Boka ett möte i vår butik eller kontakta våra säljare via mail på info@apshaps.se

Erbjuder ni kostnadsfri storleksändring på ringar?

Ja. Vi erbjuder kostnadsfri storleksändring på A.P. Shaps ringar i en livstid för köparen. Ringar som inte kan storleksändras (Tillexempel Eternity ringar eller ringar som har diamanter hela vägen runt) kommer istället att göras upp som nya, detta är alltid kostnadsfritt men kan komma att ha en tillverkningstid på ca 4 veckor.

Varför är det olika lång tillverkningstid på olika smycken?

Vissa smycken görs upp utefter våra kunders önskemål och specifika mått, såsom fingerstorlekar. Om en ring i butiken inte finns uppgjord i er exakta ringstorlek så kommer vi istället göra upp en ring till dig och beroende på komplexiteten på smycken så kan detta ta olika lång tid. Om du önskar en produkt snabbare än vad tillvekningtiden säger, kontakta vår kundtjänst så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Är det möjligt att få ett smycke fortare än er standard leveranstid på 2-4 veckor?

Om du önskar en produkt snabbare än vad tillverkningstiden säger, kontakta vår kundtjänst så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Vart tillverkas era smycken?

Våra smycken görs för hand i A.P. Shaps ateljé i centrala Stockholm.

UNDERHÅLL

Hur gör jag rent mina diamanter?

Förvara dina diamantsmycken på ett sätt där dom inte skrapar eller rör varandra. Diamanter är hårda och kan endast repas av varandra, dock kan guld och platina smycken repas av andra metaller och objekt. Diamantsmycken förvaras bäst i sin orginalbox. För att göra rent dina diamantsmycken hemma: Lägg ett smycke i taget i ett skål med varmt vatten och diskmedel. Använd sedan en mjuk tandborsta för att ta bort smuts som hamnat på och under diamanten. Skölj av smycket och torka, helst med en hårfön för att undvika vattenfläckar.

Du kan alltid besöka vår butik i Stockholm för att göra rent dina diamantsmycken.

Hur gör jag rent metall?

Metaller är känsliga för repor. Du kan använda den mjuka putsduken som du fått med dig vid köp från A.P. Shaps för att hålla metallen ren och skinande. Om ditt smycke fått djupare repor kan man polera upp smycket. Då krävs det att smycket kommer in till A.P. Shaps ateljé och servicen tar ca 1-2 dagar.

För att undvika repor bör du ta av dina smycken emellanåt. Bland annat när du använder kemikalier, tränar, bär tungt, duschar, gör trädgårdsarbete eller andra aktiviteter där dina smycken kan få repor.

Färgade ädelstenar

Färgade ädelstenar kräver extra omtanke och underhåll. Dom är inte lika hårda som diamanter och många ädelstenar är dessutom känsliga för värme, ljus och kemikalier. A.P. Shaps smycken med färgade ädelstenar ska alltid bli rengjorda av A.P. Shaps och du är välkommen att besöka oss kostnadsfritt för detta hur ofta du vill.

VÅRA DIAMANTER

Vad använder ni för kvalité på era diamanter?

För diamanter som är 0.30 carat eller mer så är diamanterna graderade E (River) i färg, VS1 i klarhet, Excellent i slipning, polering och symmetri samt None i fluorescense. Dessa diamanter har alltid ett diamantcertifikat utfärdat ifrån GIA. För diamanter som väger mindre än 0.30 carat är färgen graderad D-E (River) och VS i klarhet.

Kan jag se min diamant lös innan den sätts I mitt smycke?

Ja. Detta är möjligt I vår butik I Stockholm.

Kan jag köpa en diamant som är utanför er standard? (E/VS1)

Ja. Vänligen kontakta oss om du önskar kostnadsförslag på diamanter av annan kvalité

Kan jag jämföra olika diamanter i olika kvalitéer hos er?

Ja, du är alltid välkommen till vår butik när du kan se och jämföra olika diamanter.

Har era diamanter certifikat?

Alla diamanter som är 0.30 carat eller över kommer med certifikat utfärdat av GIA. Vi har även diamanter så små som 0.07 carat med certifikat också – om detta skulle vara av intresse ber vi er kontakta oss. För diamantsmycken som inte har GIA certifikat så kommer du få ett A.P. Shaps certifikat (Följer med samtliga smycken av A.P. Shaps) där det står hur många diamanter ditt smycke har, samt dess färg och klarhet så att du alltid kan känna dig säker och bekväm med ditt köp.

Vad är ett GIA diamantcertifikat?

GIA (Gemological Institute of America) är ett världens största och mest respekterade diamantlaboratorium. Dom utför certifikat som verifierar diamanters kvalitéer i form av färg, klarhet, slipning, storlek etc. Laboratoriet är en tredje part och har ingen personlig koppling till företag.

Är era diamanter konfliktfria?

Ja. Våra diamanter är utvunna I samarbete med Kimberley-processen. Det är ytterst viktigt för oss att våra produkter garanterar bra arbetsvillkor för samtliga inblandade och att ingen har råkat illa ut i processen.

FÖRLOVNING & VIGSEL

Är era förlovningsringar gjorda för hand?

Ja, alla våra förlovnings och vigselringar skapas helt för hand. Vi tror på äkta hantverk där mycket passion ligger bakom varje smycke.

Gör ni skräddarsydda smycken?

Ja, nästan 70% av våra smycken är skräddarsydda på något sett. Du är varmt välkommen att boka ett möte I vår butik för att diskutera ert nästa smycke.

Vad borde jag ha i åtanke innan jag köper en diamant?

Det finns många saker man ska ha I åtanke när man köper en diamant. Dels det som står på GIA certifikatet; färg, klarhet, slipning, proportioner, fluorescense och vilka typer av inneslutningar som finns i diamanten. Men även de saker som inte står på certifikatet; Lyster, Briljans, hur inneslutningarna påverkar diamanten, hur fluorescense påverkar diamanten etc. A.P. Shaps använder diamanter i kvalité E i färg, VS1 i klarhet och Excellent i slipning, polering och symmetri. Detta för att vi dels vill ge våra kunder det bästa, men även för att våra kunden ska slippa oroa sig för att köpa fel diamanter eller diamanter som ger dålig valuta för pengarna.

Kan jag storleksändra min förlovningsring?

Vi använder Klarna som betalningsmetod för vår e-handel. Du kan även betala med en banköverföring, om du önskar detta så kontakta en av våra säljare på telefon till 08-41009502 eller maila till info@apshaps.se så guidar vi dig igenom processen. I vår butik i Stockholm använder vi oss av kortbetalning där samtliga kort förutom American Express godkänds.

Vilken efter service har ni för era förlovningsringar och andra smycken?

Vi erbjuder kostnadsfri storleksändring för resten av livet av original köparen.

Vi erbjuder kostnadsfri rengöring och polering/rhodium-plättering för din förlovningsring resten av livet av original köparen.

Vi erbjuder ultrasonic rengöring av era smycken så ofta som du önskar.

Om du skulle ha någon som helst problem med dina smycken ifrån A.P. Shaps, kontakta oss direkt så kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. Det är ytterst viktigt för oss att våra kunder är nöjda och känner sig bekväma att ha A.P. Shaps som juvelerare.